در حاشیه اعلام خبر خوش هستهای
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
منبع : سایت بازتاب - سرانجام پس از دهها سال کوشش و پیگیری مسئولان جمهوریِ اسلامی ایران و مجاهدتهای شبانهروزی دانشمندان متعهد کشور، یکشنبه 20 فرودین ماه سال 1385، با آزمایش موفقیتآمیز 164 سانتریفیوژ و دستیابی به چرخه کامل سوخت هستهای، ایران به عضویت باشگاه کشورهای هستهای دنیا درآمد.
آنگونه که مقرر شده بود، این خبر فورا در اختیار رسانهها قرار نگرفت و قرار بر این بود که طی مراسم ویژهای، خبر دستیابی ایران به چرخه کامل سوخت اتمی، توسط رئیسجمهور در جمع برخی مسئولان و مقامات عالی نظام در مشهد اعلام شود.
با این حال، دور از انتظار نبود که خبری با این درجه از اهمیت، «تاب مستوری» نداشته باشد و برخی از مقامات و رسانهها، به دنبال خوشحال کردن مردم ایران، پیش از موعد مقرر باشند... .
به هر تقدیر، مراسم ویژهای در سالن قدس کتابخانه آستان قدس مشهد برگزار شد و ضمن نمایش اولین محصول کیک زرد که در داخل به تولید صنعتی رسیده بود، دکتر محمود احمدینژاد این خبر مهم را به مردم ایران و جهانیان اعلام کرد.
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
مراسم مذکور از چند شبکه داخلی و خارجی به طور زنده پخش میشد و تبلیغات قبلی رسانهها مبنی بر اینکه رئیسجمهور خبر مهمی را درباره انرژی هستهای در این مراسم اعلام خواهد کرد، باعث شد تا دهها میلیون نفر در سراسر جهان، به دقت لحظه به لحظه این برنامه را دنبال کنند.
با این اوصاف، متأسفانه در اجرای این مراسم کژسلقیگیها و حتی بیانصافیهایی اعمال شد که شایسته آن نبود.
از جمله اینکه مجری اجرای مراسم که علاوه بر تسلط بر فن مجریگری، مشخص بود برای اجرای چنین مراسم مهمی، بارها و بارها سخنان خود را با مسئولان برگزاری چک کرده و به دقت به خاطر سپرده بود، در بیشتر مواقع، به جای لفظ مردم یا ملت ایران، از «مردمی که به آقای احمدینژاد رأی دادهاند» یاد میکرد! و گهگاه چنان از «زنان و مردانی که به آقای رئیسجمهور رأی دادند» به تأکید سخن میگفت که جای هرگونه شک و تردید بر اینکه چنین اشتباهی صرفا لفظی و سهوی بوده را بیاثر میکرد.
تأسفآورتر آنکه رئیسجمهور هم پس از آنکه در جایگاه قرار گرفت، هیچ کلامی در تصحیح این اشتباه مکرر مجری برنامه نگفت.
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
اما برخلاف تصور کسانی که گمان میکنند حقوق شهروندی مردم ایران را میتوان بر حسب اینکه در انتخابات به کدام کاندیدا رأی دادهاند، تقسیم کرد، باید گفت: این طرز تفکر، کاملا مغایر با قانون اساسی و مردمسالاری است. البته آقای احمدینژاد دچار این اشتباه نیست و خود را رئیسجمهور همه مردم ایران میداند، به ویژه که این پیروزی را مطالبه ملی همه مردم کشور خواند و آن را به ایرانیان خارج از کشور هم تبریک گفت و قطعا عدم تذکرش به مجری برنامه، از روی سهو و یا هیجانزدگی در اعلام خبر خوش هستهای بوده است. اما باید به دستاندرکاران برگزاری مراسم که مجری مذکور را هم هدایت میکردهاند، جداً یادآور شد که این ظرافتها را مدنظر قرار دهند. در مسائل ملی و به ویژه مسئله مهم انرژی هستهای، نه تنها افرادی که در انتخابات، نامزدهای رقیب دکتر احمدینژاد را در نظر داشتهاند، بلکه حتی شهروندانی که در آن شرکت نکردهاند هم سهیم هستند.
همانگونه که اگر خطری ایران عزیز را تهدید کند، همه در آسیبهای احتمالی و دفاع ملی سهیم هستند و به همان میزان هم در سایر حقوق و به ویژه افتخارات، سهمِ مساوی دارند. این نکته مهمی است که عدم توجه به آن، شکاف ملی و فاشیسم حکومتی را در پی خواهد داشت.
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
دیگر نکته آنکه رئیس سازمان انرژی اتمی که بیش از دو دهه است در ردههای بالای نظام حضور داشته و دستکم تلاشهای ارزنده دو دولت قبلی در حفظ و رشدِ دستاوردهای فنی و علمی کشور در زمینه انرژی اتمی را شاهد بوده است، در سخنرانی خود، هیچ اشارهای به تلاش دولتهای قبلی نکرد و تمام یادکرد و قدردانی خود را نثار دانشمندان هستهای و دکتر احمدینژاد کرد.
البته مسئولان جمهوری اسلامی در هر دولتی که بوده باشند، طبعا نیازی به یاد و قدرددانی فردی چون آقای آقازاده ندارند و تاریخ، گواه خوبی خواهد بود تا خادمان واقعی را نشان دهد، اما به نظر میرسد از شأن آقایان احمدینژاد و آقازاده دور بود که خدای نکرده، همانند انسانهای قدرناشناس، با فراموشکاری هیچ یادی از زحمات در دولتهای پیشین نکنند.
خلاصه آنکه از روی کار آمدن آقای احمدینژاد بیش از چند ماه نمیگذرد و طبعا موفقیت کنونی حاصل تکمیل تلاش دولتهای قبلی است، هرچند افتخار اعلام این رویداد تاریخی، نثار آقای محمود احمدینژاد شده است.
البته از حق نباید گذشت که آنچه تلاشهای بالقوه دانشمندان و مدیران کشور در سالهای قبل را به فعلیت رساند و منجر به تکمیل چرخه ناقص سوخت هستهای ـ هرچند در مقیاس تحقیقاتی ـ شد، رویکرد تازه دولت جدید و راهبرد فعال مدیریت جدید تیم هستهای است که توانست با کنار گذاشتن تعلیق تحمیلی این فعالیتها، ثمره شیرین تکمیل چرخه سوخت را به ملت بچشاند.
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
از این رو، خدمات ارزنده دولت فعلی و ایستادگی شجاعانه و اصرار دکتر احمدینژاد بر ادامه فعالیت صلحآمیز هستهای و اصلاح روند تعامل با دولتهای غربی در مذاکرات نقش بسیار مؤثری در این موفقی به خود اختصاص میدهد.
توجه دقیق به مصادیقی که اشاره شد، میتواند برای دلسوزان جمهوری اسلامی هشداری باشد در مورد تفکرات غلط و عملکردهای زیانآمیزی که میتوانند در صورت نهادینه شدن، آسیبهای فراوانی را به پیکره مدیریت و حتی اساس جمهوری اسلامی وارد کنند.
طبقهبندی شهروندان بر اساس چگونگی عملکرد آنان در انتخابات، میتواند اساس جمهوریت و مردمسالاری جمهوری اسلامی را تضعیف کند و قدرناشناس و نان به نرخِ روز خوریِ مدیران و مسئولان، به شدت به زیربنای مدیریت کشور به ویژه در مورد پروژههای عظیم و درازمدتِ ملی، ضربه وارد خواهد کرد.
در پایان با تبریک مجدد این پیروزی بزرگ در سال پیامبر اعظم(ص) و در آستانه میلاد ایشان امیدواریم دیگر شاهد تکرار ضعفهایی از این قبیل که موجب تلخکامی بعضی از دلسوزان و زحمتکشان و مردم عزیز میشود، نباشیم
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید